3 αλμυρά σνακς για σένα που πεινάς ανάμεσα στα γεύματα

 Υγιεινές ιδέες για αλμυρά σνακς, αν πεινάς ανάμεσα στα γεύματα!


  1. Αραβικές πίτες με ψητά λαχανικά, ντομάτα και αβοκάντο:
  2.  


       Συστατικά:

    • 1 κολοκυθάκι (ή 1/2 κολοκυθάκι και 1/2 μελιζάνα)
    • 1/2 αβοκάντο
    • 1 κίτρινη πιπεριά
    • 125 γραμμάρια ντομάτες τσέρι
    • 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
    • 1 ματσάκι φρέσκα μυρωδικά (άνηθος, σχοινόπρασο/μαϊντανός)
    • 20 γραμμάρια μαργαρίνη
    • 3 λιαστές ντομάτες
    • 1 μεγάλη τορτίγια

         Προετοιμασια:

    1. Προθερμαίνετε τη σχάρα.
    2. Κόβετε σε φέτες το κολοκύθι. Ξεσποριάζετε την πιπεριά και την κόβετε σε κομμάτια. Κόβετε στη μέση τα ντοματίνια και το ½ αβοκάντο σε 2 κομμάτια.
    3. Λαδώνετε ελαφρώς τα λαχανικά με ελαιόλαδο και τα βάζετε στη σχάρα για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα γυρνάτε ανά διαστήματα. Προσθέτετε μαύρο πιπέρι. Κόβετε στη μέση τις φέτες του κολοκυθιού. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ζεστά ή κρύα.
    4. Κόβετε σε μεγάλα κομμάτια τα μυρωδικά. Μουλιάζετε τις λιαστές ντομάτες σε νερό.
    5. Βάζετε στο μπλέντερ τη μαργαρίνη, τις λιαστές τομάτες και φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτετε τα μισά μυρωδικά και λίγο μαύρο πιπέρι.
    6. Χωρίζετε την πίτα στα δύο και την τοποθετείτε σε δύο πιάτα. Ρίχνετε τη ντομάτα, το αβοκάντο και το μίγμα. Απλώνετε τα λαχανικά από πάνω και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα μυρωδικά και μαύρο πιπέρι. Τυλίγετε την πίτα και την σερβίρετε άμεσα.

    2. Μπρουσκέτες:

       

        Συστατικά

    • 40 γραμμάρια μαργαρίνη

    • 4 φέτες ιταλικού ψωμιού

    • 1 σκελίδα σκόρδο

    • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες σε κύβους

    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • αλεσμένο

    • μαύρο πιπέρι

    • φύλλα φρέσκου βασιλικού

        Προετοιμασια 

  1. Κόβετε τη σκελίδα του σκόρδου στη μέση. Τρίβετε την κομμένη πλευρά του σκόρδου επάνω στις φέτες του ψωμιού (και από τις δύο πλευρές), ώστε να αφήσει το άρωμά του διακριτικά. Ψήνετε στο φούρνο.
  2. Όταν ζεσταθεί το ψωμί, το βγάζετε από το φούρνο και, από πάνω, αλείφετε τη μαργαρίνη.
  3. Από πάνω, βάζετε τις τομάτες, το κρεμμύδι, τα φύλλα βασιλικού, το πιπέρι και σερβίρετε.


      3. Καυτερά wraps κοτόπουλου με ψητό κρεμμύδι και κόκκινη πιπεριά:



  Συστατικά
     
         
  • 150 γραμμάρια φιλέτο στήθους κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 50 γραμμάρια μαρούλι
  • 50 γραμμάρια καρότο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι σκόνη καυτερού κάρυ
  • 20 γραμμάρια Becel pro activ μαργαρίνη
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • 2 τορτίγιες πολύσπορες

   
   Προετοιμασια

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο τους 220°C.
  2. Λαδώνετε ελαφρώς ένα μικρό ταψάκι με ελαιόλαδο. Τοποθετείτε τα κρεμμύδια (με τη φλούδα), την κόκκινη πιπεριά και την τσίλι πιπεριά στο ταψάκι και τα ψήνετε στο φούρνο για 60 λεπτά. Όταν κρυώσει αρκετά, ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι. Κόβετε και ξεσποριάζετε την ψητή, κόκκινη πιπεριά. Αφαιρείτε τη φλούδα.
  3. Λαδώνετε ελαφρώς το κοτόπουλο, το βάζετε ενδιάμεσα από δύο μεμβράνες και πλάθετε μέχρι να γίνει επίπεδο.
  4. Τρίβετε το κοτόπουλο γύρω γύρω με curry. Όταν τα λαχανικά έχουν πλέον κρυώσει, προθερμαίνετε τη σχάρα. Ψήνετε το κοτόπουλο για 8 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Χωρίζετε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
  5. Όσο το κοτόπουλο ψήνεται, σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη μαργαρίνη, το χυμό λεμονιού, το ψητό κρεμμύδι και τις πιπεριές στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν. Βάζετε αλάτι και πιπέρι.
  6. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το βγάζετε από το φούρνο και στη συνέχεια αναμειγνύετε το μίγμα με το κοτόπουλο.
  7. Καλύπτετε τα wraps με τη σαλάτα και το κοτόπουλο. Τυλίγετε το wrap γύρω από τη γέμιση. Σερβίρετε σε δύο πιάτα και κόβετε το κάθε wrap στα δύο.

Πηγή: pro-activ.com

Σχόλια